Meestal zo eind november is de Advent begonnen, de voorbereidingstijd op het komende Kerstfeest. Met het begin van de Adventsperiode komt ook de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen opnieuw tot leven.

Op vele plaatsen in Twente zal men tijdens de avondschemering de melancholieke klanken weer kunnen beluisteren, die de geboorte van Christus aankondigen.

Het midwinterhoornblazen is ontstaan in de voorchristelijke tijd. Het heeft er ooit mogelijk toe gediend om vermeende kwade geesten te verjagen, en de zon „terug te roepen“, die zich steeds verder scheen te verwijderen. Met de geboorte van Christus is het gebruik gekerstend; met het blazen op de midwinterhoorn kondigt men nu het Kerstfeest („Mirweenter“) aan.

Website en data:
http://midwinterhoornblazen-in-denekamp


*****************************************************************************************************************

De pagina’s van deze uitagenda werden totaal :

maal bekeken door de bezoekers, klik hier en ga retour naar de index

Wilt U naar de vermeldingen hier op deze website met openbaar vervoer kijkt dan eens via: http://www.9292ov.nl

De werking van deze website, moet U eigenlijk wel weten?

De redactie van deze website heeft ook nog voor U een digitale rommelmarkt! Daar mag U gratis al datgene wat U kwijt wilt – eventueel tegen vergoeding – vermelden. http://digitalerommelmarkt.nl

( Via posting.php?mode=post&f=3 mag U zelf een bericht omtrent nederland en toerisme melden! Zodra het goed is gekeurd wordt het ook hier geplaatst! )

Komt U ook eens naar: http://www.bijonsin.nl/beluisteren.html
dat is een gezellig interradio.Het draait – uitzonderingen daargelaten – 24 uur per dag en dat zeven dagen in de week !